Recepten

CHOCO EXPRESS IJS

3 geschilde kleingesneden bevroren bananen
3-4 eetlepels gehakte hazelnoten
1 dubbele espresso
2 eetlepels cacaonibs
2 medjool dadels
Topping: gehakte hazelnoten

Doe alle ingrediënten in de blenderkan, en kies het programma “ sauce”. Gebruik de stamper om binnen 1 minuut een glad ijs te krijgen.

 

MANGOMANIA ICECREAM

3 geschilde kleingesneden bevroren bananen
1 rijpe mango geschild zonder pit
sap en rasp van 1 limoen
1 stukje gember
Topping: limoenrasp

Doe alle ingrediënten in de blenderkan, en kies het programma “ sauce”. Gebruik de stamper om binnen 1 minuut een glad ijs te krijgen.

 

STRAWBERRY DELIGHT ICECREAM

3 geschilde kleingesneden bevroren bananen
200 gram aardbeien
optioneel: scheutje ahornsiroop
topping: geraspte rauwe chocolade en een paar blaadjes munt

Doe alle ingrediënten in de blenderkan, en kies het programma “ sauce”. Gebruik de stamper om binnen 1 minuut een glad ijs te krijgen.

 

 

MANGO BREAKFAST BOWL

2 koppen verse spinazie
1 kop water
2 koppen bevroren mango
1 sinaasappel, gepeld
½ kop havermoutvlokken

 

Doe alle ingrediënten in de blender en blend op het groene smoothie programma tot je een mooie egale smoothie hebt. Serveer je ontbijt in een leuke kom en  garneer met een paar stukjes mango, sinaasappel en bestrooi met hennepzaad.

 

PAARDENBLOEMPESTO

1 à 2 teentjes knoflook
50 gram paardenbloemblad
50 gram spinazieblaadjes
3 eetlepels kappertjes, afgespoeld
150 gram rauwe walnoten, 6 uur geweekt in water
80-100 ml. olijfolie
40 gram oude geitenkaas

Doe alle ingrediënten in je Bianco hogesnelheidsblender en kies het promma ’nuts’ of blend tot je een egale pesto hebt. Breng op smaak met peper en zout.

 

 

THAISE KOKOSSOEP MET POMPOEN EN CITROENGRAS

½ flespompoen, 45 min. geroosterd in de oven op 190 graden
1 blik, 400 ml. kokosmelk
7 cm. citroengras, gekneusd, buitenste blad verwijderd
1 teentje knoflook
½ sjalotje
1 limoen uitgeperst, plus een stukje van de schil
2,5 cm. gember
1 pepertje zonder zaadlijst
½ eetlepel currypoeder
250 ml. kippen- of kruidenbouillon
verse koriander voor garnering.

Doe alle ingrediënten in je Bianco hogesnelheidsblender en kies het programma ‘bisque’. Breng evt. op smaak met peper en zout.

ROMIGE BLOEMKOOLSOEP

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 à 3 stengels prei, gesneden
1 bloemkool, de roosjes
1,5 liter groentebouillon
35 gram rauwe cashewnoten of amandelen, geweekt
gesneden bieslook ter garnering

Bereiding:

Verwarm de olijflolie in een pan en bak de knoflook en prei met een snufje zout, ongeveer 3 minuten. Voeg de bloemkookroosjes toe en bak nog een minuut. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Sudder gedurende ongeveer 20 minuten. Neem de pan van het vuur en roer de noten erdoor. Schenk de soep in de blender en pureer in 1 à 2 minuten. Schenk de soep terug in de pan en breng op smaak. Serveer de soep in een kom en garneer met verse bieslook of een snufje nootmuskaat.

SESAM MELK

1 kop sesamzaadjes
4 koppen kokoswater (ongeveer 1 liter)
2 dadels zonder pit
1 theelepel vanille poeder of extract
snufje zeezout  

Week de sesamzaadjes 1 nacht in voldoende water in de koelkast.  Zodra je de melk gaat maken, spoel de sesamzaadjes af en gooi het weekwater weg. Doe de sesamzaadjes met het kokoswater in de blender en blend op volle toeren gedurende 1 minuut. Giet de melk door een notenzakje of kaasdoek, spoel de blenderkan om en schenk de gezeefde melk terug in de blenderkan met de overige ingrediënten. Blend in 30 seconden - 1 minuut tot een mooie melk. Sesamzaadjes bevatten o.a. veel calcium en proteine! 

SPINAZIE-BESSEN SMOOTHIE

2 handenvol spinazie
250 gram / 1 kop blauwe bessen
 250 gram / 1 kop frambozen
2 sinaasappels
evt wat water

Doe alle ingrediënten in de blender en blend op het groene smoothie programma of net zo lang tot je een egale smoothie ziet ontstaan.

 

Carrotcake smoothie

1 biologische appel
2 biologische winterwortels
¼ ananas, evt. bevroren
2,5 dl. karnemelk
1 rijpe banaan
2 theelepels eiwitpoeder van rijst of erwten
1 eetlepel lijnzaad
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel kaneel
1 theelepel vanille essence
 

Doe alle ingrediënten in de blender en blend op het groene smoothie programma. Karnemelk is rijk aan kalium, vitamine B12, calcium en riboflavine. Hij is een goede bron van fosfor .
 

Chocolademousse met avocado en kastanje

1 rijpe avocado, pit verwijderd
60 gram kastanjepuree
4 eetlepels kokosolie
3 eetlepels rauwe cacaopoeder
rasp van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
2 eetlepels honing
¼ tl grof zeezout

Meng alle ingrediënten in de blender tot een lobbige massa en verdeel over 2 of 4 mooie glaasjes. Zet in de koelkast en haal de glaasjes een kwartier voor je het serveert uit de koelkast. Garneer met een toef opgeklopte room of, voor een vegan versie, opgeklopte kokosroom op en evt. wat cacaopoeder

 

Aardperensoep met truffelolie

2 stuks gekookte aardperen
1 groentebouillonblokje
1 knoflookteentje
1 scheutje (soja) room
5 takje(s) peterselie of selderij
¼ ui
1  gekookte wortel (bospeen)
naar smaak peper en zout
naar smaak truffelolie( optioneel)

Bereiding:

Doe alle ingredënten in de blender en voeg 1 drinkglas kokend water toe. Even laten pureren (pulsen) tot het fijn is. Dan terwijl de blender nog draait voorzichtig aanvullen met water tot het een liter is. Voeg zeezout en peper uit de molen naar smaak toe en evt. een paar drupjes truffelolie. Deze soep is vegetarisch en glutenvrij.

 

Quinoa tortilla’s met pompoenhummus

300 gram quinoa
1 tl. olijfolie
1 tl.(wijnsteen) bakpoeder
150 ml. water

Doe de quinoa in de blender en blend tot een fijn quinoa meel. Voeg olie, bakpoeder en zoveel
water toe tot je een kneedbaar deeg krijgt. Verdeel het quinoa deeg in 4 gelijke porties en rol ze uit tot 4 platte tortilla’s. Bak ze even (zonder olie) in de koekenpan tot ze licht gekleurd zijn.

Bestrijk de tortilla met (pompoen)hummus en verdeel er 40 gram baby spinazie, 1 in schijfjes gesneden rode puntpaprika, schijfjes avocado en wat kiemgroente over. Desgewenst op smaak brengen met peper en (zee)zout en oprollen.

Pompoen hummus

200 gram pompoen
2 eetlepels olijfolie
1 blik kikkererwten à 400 gram
1 tl komijn
1 citroen
3 el tahin
1 teentje knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een stuk pompoen van ong 200 gram in grove stukken, giet er olijfolie over en rooster in 45 minuten tot het zacht is. Laat de pompoen afkoelen en verwijder de schil. Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en meng tot je een glad geheel hebt.

Doe de hummus in een schaal en besprenkel met olijfolie, verse koriander en wat snippers gerookt zeezout.

Smoothie met zuurkool en avocado

250 gram rauwe zuurkool, incl vocht zó uit de verpakking in de blender
1 avocado
2 biologische appels
50 gram alfalfa
25 gram munt
500 ml. kokoswater

Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en blend op het groene smoothie programma of tot je een mooie gladde smoothie ziet ontstaan na ong. 1 minuut.
Tip: voeg wat ijsklontjes toe voor een frisse smoothie.
Rauwe zuurkool bevat grote hoeveelheden melkzuurbacterieën door de natuurlijke fermentatie en is licht verteerbaar. De vitaminen en mineralen zijn bewaard gebleven, het is rijk aan vezels en bevat enorme hoeveelheden lichaamsvriendelijke bacterieën. Perfecte voeding voor gezonde darmen!

 

 

Smoothie met pompoen, pruim en sinaasappel

4 pruimen ontpit
2 sinaasappels gepeld
4 el pompoenpuree
4 el (plantaardige) yoghurt
2 tl ahornsiroop
1 tl vanille extract
½ tl kaneel
snufje gemberpoeder
snufje nootmuskaat

Doe alle ingrediënten en een handje vol ijsblokjes in de hogesnelheidsblender. Blend op het speciale groene smoothie programma of net zo lang tot je een egale massa hebt.
Pruimen bevatten een antioiydant dat beschermend kan werken tegen kanker en celbaschadiging. Bovendien is de vrucht calorie-arm en heeft een lage glykemische index. Pruimen bevatten ook sorbitol en isatine, beide goed voor de spijsvertering.

 

Groene Pizza

Voor de bodem:
120 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel extra vergine olijfolie + wat extra om te besprenkelen
1 eetlepel tijmblaadjes en 1 eetlepel basilicumblaadjes, in stukken gescheurd
40 gram parmezaanse kaas, geraspt (kan evt. in de blender)
1 bol buffelmozzarella in plakjes gesneden
rucola om te garneren.

Voor de cashewnotenpesto:
150 gram rauwe cashewnoten
1 handje verse basilicumblaadjes
1 handje baby spinazie
Sap van ½ citroen
4 eetlepels olijfolie extra vergine
4 eetlepels koolzaad- of arachide olie


Verwarm de oven voor op 240 graden en vet een pizzavorm in met een doorsnede van 22 of 24 cm.

Doe de rauwe kikkererwten in de (Flower)blenderkan en blend op het programma ‘sauce’ of op hoge snelheid tot je in ongeveer 1 minuut kikkererwtenmeel hebt. Voeg door de opening in het deksel vervolgens 240 ml. water toe terwijl de blender draait op de laagste stand. Voeg daarna 1 eetlepel olijfolie toe met de parmezaanse kaas en kruiden. Breng op smaak met peper en zout en blend nog even goed door elkaar. Schenk het deeg in de pizza vorm en zet deze 15 minuten in de oven. Verdeel de pesto over de pizza bodem, leg de plakken mozzarella erop, dan de rucola en besprenkel met een beetje olijfolie.
Terwijl de pizzabodem in de oven staat kun je de pesto maken: doe alle ingrediënten voor de pesto in de blender en meng op het programma ‘nuts’ of blend eerst op lage snelheid en dan iets hoger tot je een homogene massa ziet ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.
 

 

Tropical mangarita smoothie


2    koppen spinazie
1    kop kokoswater
1    sinaasappel
2    koppen mango
1    kop ananas
½   limoen, uitgeperst

 

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Gebruik het 
groene smoothie programma of meng tot je een egale smoothie hebt.
Tip: voeg een deel van het fruit toe in bevroren vorm voor een frisse smoothie.

 

Ocean Breeze

4     perziken, ontpit
 2     bananen, bevroren
4     tl spirulina of chlorella
200 ml kokosmelk
400 ml amandelmelk
rasp en sap van 1 limoen

Doe de stukjes perzik en de bevroren banaan in de blender.
Bestrooi het fruit met spirulina of chlorella. Overgiet met
kokos- en amandelmelk en voeg daar rasp en sap van limoen aan toe. 
Blend alles tot een gladde smoothie en bestrooi evt. met hennepzaad.

 

Amandelmelk

150 gram rauwe amandelen
1 liter gefilterd water
1 eetlepel ahornsiroop of 2 dadels
evt. 1 tl kaneel en/of vanille van een vanille stokje

Week de amandelen 1 nacht in water. Spoel ze af en doe ze in de hogesnelheidsblender met 1 liter gefilterd water. Gebruik het groene smoothie programma.

Amandelen werken basisch en helpen bij het herstellen van de darmflora. Om osteoporose te voorkomen en je botdichtheid te versterken is het goed om koemelk te vervangen door amandelmelk. Amandelen bevatten veel onverzadigde vetzuren en eiwitten en leveren vitamine E, magnesium, zink en foliumzuur.

 

Bosbessen droom smoothie

150 gram bosbessen (vers of diepvries)
½ kop soja- of haverroom
1 banaan (geschild)
1 tl lucumapoeder (of agavesiroop)
1 kop gefilterd water

 

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Gebruik het
groene smoothie programma. Tip: voeg een deel van het water toe in de
vorm van ijsklontjes óf 1 bevroren stuk fruit voor een frisse smoothie.

 

Groene smoothie met wilde kruiden

3 handen verse brandnetelscheuten
2 handen zevenblad
1 appel met klokhuis
1 citroen zonder schil
1 avocado geschild, zonder pit
1-3 dadels
gefilterd water

Deze smoothie is een vitaliserende en ontgiftende lente smoothie met veel ijzer. Een goede bescherming tegen kanker. Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en kies het programma voor Groene Smoothies. Zevenblad werkt vochtafdrijvend en stimuleert de stofwisseling. Brandnetel werkt bloedzuiverend en ontslakkend.

Groene grapefruit smoothie met papaya

1 roze grapefruit, geschild
1 kleine papaya, geschild en ontpit
50 gram wortelloof, gewassen
100 gram jonge bladspinazie, gewassen
3 theelepels chiazaad
250-500 ml water

 

Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en kies het programma voor
Groene Smoothies. Bestrooi met verse bosbessen en hennepzaad.

Jungle Love

2 dikke plakken ananas
4 handenvol boerenkool (of spinazie)
2 kleine bevroren bananen (zonder schil)
300 ml water
sap van 1 kleine limoen
2 eetlepels gebroken lijnzaad
1 eetlepel spirulina

Snijd de schil van de ananas en snijd de ananas in stukjes. Was de boerenkool. Mix dan alle ingrediënten in de blender op hoge snelheid en serveer direct.

Bron recept: Vegan Delight van Saskia Roeda

Groene Gloed

3 broccoli roosjes
½ venkelknol
1 appel zonder klokhuis
¼ komkommer
5 takjes koriander

Doe alle ingrediënten met 100 ml gefilterd water in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt.
Deze smoothie is voor een gezonde huid en werkt hydraterend, zuiverend en is rijk aan mineralen.

Bron recept: Nog meer groene sapjes van Fern Green, uitgeverij Becht

Cranberry boerenkool smoothie

2 koppen verse boerenkool
1,5  kop cranberry sap, ongezoet  met ½ kop water of:
1 kop cranberries met 2 koppen water
2 sinaasappels, gepeld
2 bananen
sap van ½ limoen (evt. met een klein stukje schil)

Doe de boerenkool met de cranberries en het water in de blender en meng tot je een gladde massa hebt. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en blend nogmaals. Tip: voeg 1 stuk bevroren fruit toe voor een frisse smoothie.

Deze smoothie zit tjokvol vitamine C, A en K. Het is een smoothie met pit die helpt je immuunsysteem de noodzakelijke boost te geven tegen griep en verkoudheid. 

 

Extra Energy Smoothie

1 banaan, bevroren
1,5 kop amandelmelk
1 kop frambozen, vers of diepvries
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel gemalen pompoenzaad
2 koppen verse spinazie

 

Doe alle ingrediënten in de blender en kies de stand voor Groene Smoothies. Check tussentijds of er nog extra water toegevoegd moet worden voor een gladde smoothie.

Chocolademelk

600 ml. amandel-, rijst-, of havermelk
6 ontpitte dadels
2 el rauw cacao poeder

Doe de ingrediënten in de blender en mix ze tot een heerlijke chocolademelk. Verwarm evt. in een pannetje maar laat het niet koken want daardoor gaan de voedende stoffen verloren.

 

Speculatte

160 gram flespompoen
2 theelepels kokosroom
6 theelepels koudgeslingerde honing
2 theelepels speculaaskruiden
500 ml. amandelmelk (of plantaardige melk naar keuze)
Voor de slagroom:
400 gram kokosroom (of dikke crème uit blikjes kokosroom)
5 theelepels kokosbloesemsuiker
kaneelpoeder om te garneren
 

Zet de blikjes een half uur in de vriezer om op te stijven. Haal de blikjes eruit en gebruik alleen het dikke gedeelte om de slagroom te maken. Snijd de pompoen in kleine blokjes en stoom of kook deze tot ze helemaal zacht zijn. Gooi de pompoen met de helft van de amandelmelk en alle speculaaskruiden in de blender en pureer. Verwarm het mengsel met de andere helft van de melk, de theelepels kokosroom en de honing op laag vuur zodat alles een goed geheel vormt. Klop de kokosroom voor de slagroom met een electrische mixer in een diepe kom lobbig, voeg dan de kokosbloesemsuiker toe en mix tot een mooie slagroomstructuur. Schep een flinke eetlepel per glas boven op de speculaasdrank. Garneer met een beetje kaneelpoeder. Serveer warm.
 

 

Groene Smoothie met Boerenkool

2    koppen boerenkool
  1    rijpe mango zonder schil en pit
½   ananas zonder schil
1    eetlepel platte peterselie of koriander
1    stukje gember
2    koppen water

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender, begin met de boerenkool. Gebruik het groene smoothie programma of blend handmatig tot je een egale massa hebt. Tip: voeg een deel van het water toe in de vorm van ijsklontjes óf 1 bevroren stuk fruit voor een frisse smaak.

Immuun Booster met appel en avocado

1 kop ongezoete amandelmelk of gefilterd water
2 appels, in vieren gesneden
3 koppen spinazie, dit is ongeveer 3 handenvol
1 avocado zonder pit en schil
2 theelepels biologische honing, liefst rauw
1 stukje biologische gember van 1 centimeter
sap van 1 kleine citroen, 2 of 3 eetlepels
4 - 6 ijsklontjes
Evt. een snufje kelp vlokken als je dit in huis hebt

Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender, begin met de spinazie. Blend op het speciale groene smoothie programma of net zo lang tot je een egale massa hebt. 

Herfst smoothie met pompoen

2 koppen spinazie
1 kop pompoen zonder schil
1 friszure appel
1 banaan
200 ml vers sinaasappelsap
stukje verse gember
snufje kaneel of nootmuskaat naar keuze
ijsklontjes

Doe eerst de spinazie in de blenderkan en dan de overige ingrediënten. Stel in op het
Groene Smoothie programma of meng tot je een mooie gladde smoothie hebt. 

 

Groene yoga smoothie

1 rijpe mango, geschild en in stukjes
sap van een halve citroen
2,5 cm. verse gember of ½ tl. gemberpoeder
2 handenvol bladgroente (spinazie, boerenkool of snijbiet)
2 eetlepel hennepzaad
2 tl. gerste- of tarwegraspoeder, optioneel
250 ml. kokoswater of amandelmelk
ijsklontjes
200 gram verse of ontdooide frambozen, gekneusd

 

Doe eerst de bladgroente in de blenderkan en dan de overige ingrediënten, behalve de frambozen. Stel in op het Groene Smoothie programma of meng tot je een mooie gladde smoothie hebt. Schep de frambozen in 2 glazen en schenk de groene smoothie erover. Dien op met een lepel. Bron recept: The Green Kitchen Travels

 

 

Framboos-citroen cheesecake smoothie

250 ml (kokos)water
100 gr rauwe ongezouten cashewnoten, 2 – 4 uur geweekt
1 kop (150 gram) frambozen, vers of diepvries
½ banaan
3 eetlepels vers geperst citroensap
1 eetlepel ahorn siroop
1 theelepel vanille extract (alcoholvrij)
1 mespuntje geraspte citroenschil
evt. mespuntje zeezout
1 kop ijsklontjes

Doe alle ingrediënten in de BIANCO blender en blend op hoge snelheid glad en romig in ongeveer 1 minuut.

                          

Tomaat/bonensoep

250 gram gekookte zwarte bonen (uitgelekt)
1 kilo kleine trostomaten, in stukjes
1 puntpaprika, in stukken, zaadlijsten verwijderd
1 rode ui, in stukjes
2 wortelen, in stukjes
vier flinke eetlepels gedroogde kruiden naar keuze
(bijvoorbeeld curry madras en ras el hanout)
om te garneren: verse bieslook, fijn gesneden

Doe alle ingrediënten behalve de bieslook in de blenderkan
en kies het programma 'bisque' (soep).
Laat de blender het gehele programma lopen (8 minuten)
en duw met de stamper de harde delen naar beneden. 
Schenk de hete soep direct uit over drie kommen.
Garneer met de bieslook.

 

Honeydew Basil Chiller

3    koppen honingmeloen in stukjes, zonder zaadjes en schil
2    komkommers (500 gr.)
1    kop basilicumblad, en wat extra dungesneden voor garnering
½  kop limoensap (ongeveer 4 limoenen)
2   theelepels kokosbloesemsuiker
3,5 deciliter Spa rood, gekoeld.

Meng de meloen, komkommer, basilicum, kokosbloesemsuiker en het
limoensap in de hogesnelheidsblender tot het een glad geheel is. Schenk
de inhoud door een zeef, zodat het pulp achterblijft. Verdeel de inhoud
over 6 glazen en schenk hier wat spa rood over. Garneer met fijngesneden
basilicum.

 

Chocolate Cherry Berry Smoothie

2    koppen spinazie
2    koppen amandelmelk
1    kop frambozen
 1    kop kersen
1    eetlepel rauwe cacao
3    dadels zonder pit

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Gebruik het 
groene smoothie programma of meng tot je een egale smoothie hebt.
Tip: voeg een deel van het fruit toe in bevroren vorm voor een frisse smoothie.

 

 

Smoothie Vitaal

 

¼  cantaloupe meloen
2 geschilde kiwi’s
1 doosje frambozen
een flinke hand spinazie
1 tomaat
evt. een beetje water of wat ijsklontjes

Doe alle ingrediënten in de blenderkan en meng op het
groene smoothie programma of handmatig tot je een mooie
homogene massa hebt gekregen.

De meloen in deze smoothie is goed voor je immuunsysteem,
de kiwi’s zijn goed voor de celdeling. Frambozen bevatten veel
antioxidanten en de mineralen in de smoothie zijn afkomstig
van de spinazie!

 

 

Witte gazpacho

 

1 Kop witte amandelen
2  sneetjes wit brood
3 teentjes knoflook
1 theelepel  zeezout
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 liter koud water
1 handvol witte druiven of stukjes galia meloen voor garnering

Doe de amandelen in de blender doen en pulse een paar keer.
Giet daarna 0,25 liter koud water bij de amandelen.
Scheur het brood in stukken en doe dit ook in de blender.
Voeg ook de overige ingrediënten toe. Stel de blender in op het
programma ‘sauce’  en mix totdat de soep gebonden en glad is.
Schenk de rest van het koude water door de opening in het deksel
en mix kort tot je een mooie egale massa hebt. Laat de soep
minimaal een uur koelen in de koelkast.
Wanneer  je de soep serveert : enkele gekoelde 
witte druiven
(zonder pit) of bolletjes Galia meloen in elke soepkom doen.

 

Aardbei basilicum smoothie


2 koppen aardbeien
2 bananen, bevroren
sap van ½ limoen
5 verse basilicum blaadjes
4 koppen verse spinazie
250 ml. hazelnoot- of amandelmelk

Deze smoothie bevat foliumzuur, vitamins B1 – B6, vitamin K, koper,
magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink. 
Doe alle ingrediënten in de blender en kies de stand voor
Groene Smoothies. Check tussentijds of er nog extra water
toegevoegd moet worden voor een gladde smoothie.

 

Crunchy chocolate icecream

4 rijpe bananen diepgevroren
120 ml kokosmelk
1 el honing
1 theelepel vanillepoeder
1 eetlepel rauwe cacao
3 eetlepel rauwe cacao nibs

Crunchy topping:
30 gram pecannoten
2 el honing

Hak de pecannoten in stukjes en rooster ze kort in een koekenpan
tot ze lichtbruin zijn. Meng ze in een kommetje met de honing
en zet apart.

Snijd de diepgevroren banaan in stukken en doe in de blender
samen met de overige ingrediënten. Kies het programma ‘Sauce’
en gebruik de tamper door de opening in het deksel om het ijs
binnen 1 minuut tot een egale massa te mengen. Doe het ijs
in leuke schaaltjes en bestrooi met de topping.

Detox Smoothie

1     bosje koriander
1     bosje peterselie
  2   koppen brandnetel
2     stengels bleekselderij
2   mango’s zonder schil en pit
2     glazen gekoeld appelsap
 1   citroen, uitgeperst

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Gebruik het groene smoothie programma of meng tot je een mooie homogene smoothie hebt. De combinatie van koriander, brandnetel en peterselie zorgt voor een snelle detox. Brandnetels prikken niet meer in de smoothie.

 

Brandnetelpaté

 

2 – 3 koppen brandnetelbladeren
1 kop pijnboompitten
1 kop paranoten
beetje zeezout
1 eetlepel edelgistvlokken (voor vitamin B en hartigheid)
4 – 5 zongedroogde tomaten
1 teentje knoflook
scheut olijfolie
rode peper

Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en blend (bijvoorbeeld op het programma ‘Nuts’) tot een smeuïge massa.

 

Kersensmoothie
 

100-150 ml zure zuivel (bijvoorkeur rauwmelkse kefir/yoghurt, anders biologisch/biologisch dynamisch)*
Ca. 200 ml kersensap (of anders ontpitte verse, diepvries of kersen uit een pot)**
1 avocado
1 rode biet (voorgekookt)

* rauwmelkse zuivel bevat een scala aan stoffen (probiotica en enzymen!) die gepasteuriseerde of gesteriliseerde zuivel niet meer bevat. Voor het gros van de mensen is het dan ook veel beter te verteren.

1 banaan
Een paar verse muntblaadjes (ander s 1 a 2 zakjes gedroogde pepermunt)
1 eetlepel lijnzaad- of hennepolie
2 eetlepels havervlokken fijn
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels pompoenpitten of noten

** Als je kersen uit een pot koopt, giet dan alle siroop af en spoel ze een paar keer goed af. Anders krijg je zoveel suiker binnen dat elk heilzaam effect verloren gaat.

Gezondheidstips

Ook als je geen slaapproblemen hebt is dit een absolute aanrader  Dat lekker en gezond zo samen gaan bewijst deze smoothie dubbel en dwars volgens mij. Om goed te kunnen slapen hoef je deze smoothie niet pas ’s avonds te eten (ja, deze smoothie is bedoeld om te kauwen!) Elk moment van de dag is prima.

Alle stoffen in deze smoothie zijn erop gericht om je van alle stoffen te voorzien die nodig zijn voor de aanmaak van serotonine en melatonine: van tryptofaan (haver/banaan, zuivel), Omega 3 (olie, avocado), zink (pitten/noten), magnesium (munt, avocado), B vitamines (rauwmelkse zuivel, banaan, biet, avocado)

Verder zitten er een aantal ingrediënten in die de darmfunctie kunnen verbeteren (rauwmelkse zure zuivel, avocado, munt, olie en haver) en de lever ondersteunen (rode biet, olie, avocado). 
Dit recept is van Rineke Dijkinga, bekend van de kookboeken: Weten van (H)eerlijk eten. http://rinekedijkinga.nl​

Smoothie Clean Please

 1 appel
1 peer
1 stengel bleekselderij
1    hand verse spinazie
 blaadjes van 1 takje munt
125 ml. (kokos)water

Reinigen is heel belangrijk voor je natuurlijke gewicht  en om ophoping van afvalstoffen te voorkomen.
Schil de appel en de peer en verwijder bij allebei het klokhuis. Snijd de bleekselderij in groffe stukken en doe
alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Voor een frisse smoothie voeg je een deel van het water toe in de vorm van ijsklontjes. 
Dit lenterecept is afkomstig uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer.

Reinigen

Homemade icecream

250 gram bevroren kersen
100 ml dikke kokosmelk
handje rauwe cashewnoten
1,5 el honing
1 tl vanille aroma of merg van 1 vanillestokje

Crunchy topping:
30 gram pecannoten
2 el honing

Hak de pecannoten in stukjes en rooster ze kort in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Meng ze in een kommetje met de honing en zet apart.

 Doe de bevroren kersen in de blender samen met de kokosmelk, cashewnoten, honing en vanille aroma. Kies het programma ‘Sauce’ en gebruik de tamper door de opening in het deksel om het ijs binnen 1 minuut tot een egale massa te mengen.


Chocolate Cherry Smoothie


2     koppen verse spinazie
2     koppen amandelmelk, ongezoet
2     koppen kersen, ontpit
2     bananen
1     theelepel kaneel
2     eetlepels rauwe cacao

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Gebruik het groene smoothie programma.
Tip: gebruik 1 bevroren stuk fruit voor een frisse smaak.

 

Surprising Superfood Smoothie

 

2   stuks kaki fruit
1    kop ananas
1    banaan
1    flinke bos peterselie
1   eetlepel chlorellapoeder 
 2    koppen water

Doe de ingrediënten in de hogesnelheidsblender. Gebruik het groene smoothie programma. Tip: voeg een deel van het water toe in de vorm van ijsklontjes óf 1 bevroren stuk fruit voor een frisse smaak.

 

 

Homemade icecream

4 rijpe bananen diepgevroren
120 ml kokosmelk
1,5 el honing
1 tl vanille aroma of merg van 1 vanillestokje

Crunchy topping:
30 gram pecannoten
2 el honing

Hak de pecannoten in stukjes en rooster ze kort in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Meng ze in een kommetje met de honing en zet apart.
Snijd de diepgevroren banaan in stukken en doe in de blender samen met de kokosmelk, honing en vanille aroma. Kies het programma ‘Sauce’ en gebruik de tamper door de opening in het deksel om het ijs binnen 1 minuut tot een egale massa te mengen. Serveer direct!

Variatie 1: voor chocolade ijs nog 1 eetlepel rauwe cacao toevoegen aan het bananen mengsel.

Variatie 2: gebruik in plaats van bananen 250 gram bevroren rood fruit.

 

 

Pumpkin Pie Dream Smoothie

2 koppen verse spinazie
2 koppen ongezoete amandelmelk
1 kop pompoen, evt. gestoomd
2 bananen
2 koppen verse mango
1 stukje verse gember (1 à 2 cm)
1 theelepel biologisch vanille extract (of poeder)

Doe alle ingrediënten in de blender en kies de stand voor Groene Smoothies. Check tussentijds
of er nog extra water of amandelmelk toegevoegd moet worden voor een gladde smoothie.

 

 

Immuun Boost Smoothie 

10 gram hazelnoten, een nacht vantevoren geweekt
1 el goji bessen, 5 minuten in warm water geweekt
½ granaatappel, de pitjes
1 banaan
sap van 1 sinaasappel
½ el gebroken lijnzaad
paar blaadjes basilicum
150 ml. amandelmelk

Doe eerst de ½ eetlepel lijnzaad in de blender en puls een paar keer tot het fijn is. Voeg dan de overige ingrediënten toe en stel in op het Groene Smoothie programma voor een mooie gladde smoothie. Voor een frisse smoothie kun je de banaan diepgevroren toevoegen.
Bron recept: Plant Power, het nieuwste kookboek van Lisette Kreischer

Granaatappel zit boordevol antioxidanten en bevat tevens kalium, ijzer, foliumzuur en vitamines A, B en C. 
Goji bessen bevatten o.a. krachtige antioxidanten en verhogen de weerstand en het immuunsysteem.
Banaan bevat o.a. veel gezonde voedingsvezels, vitamine B6, C en de belangrijke mineralen mangaan (ontwikkeling van de botten), Kalium (gezonde bloeddruk), magnesium en fosfor.
Lijnzaad bevordert de spijsvertering en reguleert de bloedsuikerspiegel, is daarom ook goed voor diabetes patiënten. Bovendien bevat lijnzaad belangrijke vezels en omega 3 vetzuren. Deze vetzuren worden het beste door het lichaam opgenomen als het lijnzaad gebroken wordt, bijvoorbeeld in de blender, en dan direct geconsumeerd.

 

Walnoot-champignonpaté

150 gram walnoten
1 grote ui
2 eetlepels zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde dragon
2 theelepels zout en wat peper naar smaak
800 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
80 gram witte bonen

Rooster de walnoten kort in een droge pan, een kleine 5 minuten. Doe ze alvast in de blender.

Snijd de ui fijn. Verhit de olie en fruit de ui 3-5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg tijm, dragon, zout en peper toe. Bak dit een minuutje. Snijd intussen de champignons. Voeg de champignons toe en bak 7-10 minuten, totdat ze zacht zijn (zet eventueel het vuur lager).

Maal de walnoten tot kruimels door een paar keer te pulsen met de blender. Voeg het champignonmengsel samen met de balsamico azijn, olijfolie en witte bonen toe. Kies het programma ‘Nuts” of blend tot je een mooie egale  spread hebt. Voeg indien nodig voeg wat water toe.  Bron recept: www.veganchallenge.nl

 

 

Chocolate for Breakfast

1 avocado

1 banaan, bevroren

2 eetlepels rauwe cacao

2 theelepels maca poeder

2 koppen spinazie

2 koppen bosbessen

2 koppen amandelmelk

 

Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en kies het programma voor
Groene Smoothies. Bestrooi met verse bosbessen en hennepzaad.


Paté van walnoot en salie

200 gram zongedroogde tomaten in olie, (15 – 20 stuks).
Als ze niet uit een potje met olie komen, week ze dan in water tot ze zacht zijn.

200 gram walnoten, 6 – 8 uur of een nacht in koud water geweekt.

10 blaadjes salie, gesneden

zeezout en versgemalen peper

Doe alle ingrediënten met twee eetlepels water in de blender en mix tot je een glad resultaat hebt. Voeg wat extra water toe als dat nodig is om een dikke pasta te krijgen. Schep in een luchtdichte pot. Blijft in de koelkast ongeveer een week goed.

Recept afkomstig uit: The Green Kitchen van David Frenkiel & Louise Vindahl


Schermafbeelding 2014-05-01 om 10.34.52.png

Havermout ontbijt

Ingrediënten voor 1 persoon:

40 gram havermout
200 ml amandelmelk
2 medjooldadels zonder pit
1 banaan
1 theelepel kaneel
evt. 1 eetlepel lijnzaad
evt. 1 eetlepel goji-bessen
 

Doe alle ingrediënten in de hogesnelheidsblender en kies het programma 'smoothies' (30 sec.). Wil je een gladder resultaat kies dan het programma 'saus' (1 minuut). Schenk het havermoutontbijt in een glas of kom en strooi er wat hennep- of chiazaad over. Eet smakelijk!


 

© 2013 - 2017 Green Yourself | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel