2 flinke uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel roomboter
3 biologische kruidenbouillonblokjes
peper uit de molen
1 liter water
250 gram diepvries (of verse) doperwten of tuinbonen
300 gram verse spinazie* (of nog lekkerder 200 gram spinazie en 100 gram verse brandneteltopjes)
1 dessertlepel gemalen rozemarijn(of zeer fijn gesneden verse rozemarijn naaldjes)
1 dessertlepel dragon (of een pluk verse, fijngesneden), anders lavas of een beetje zeesla
1 eetlepel boekweitmeel

* Vervang een deel van de spinazie (of voeg ze extra toe) door een flinke bos verse brandneteltoppen. Verzamel ze op een schone plek, was ze goed af, en kook ze heel kort in een apart pannetje. Laat het water weglopen, pureer ze samen met de soep. Nog lekkerder en gezonder: roerbak ze in een beetje roomboter en pureer ze dan samen met de soep.

 

© 2013 - 2018 Green Yourself | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel